Programi in aktivnosti

posodobljeno: 22.1.2010

Taborniški center Zveze tabornikov obcine Kranj, predstavlja idealno lokacijo, s pravo kombinacijo ugodja in pristnega stika z naravo. Bivanje je možno pod platnenimi strehani na travniku ob stavbi ali v domu, ki je za najem na voljo v vsakem letnem casu. Objekt ima površino okoli 400 m2. Za uporabo je na voljo televizor, videorekorder in diaprojektor. Ob glavni stavbi je manjši objekt, ki služi kot dodatni prostor za aktivnosti (tudi vzidani žar). Ob objektu je vecnamensko športno igrišce in prostor za cca. 30 šotorov. ZTO vam priskrbi kuharice in oskrbnika, vam ostane le še skrb za cim bolj pestro in aktivno preživete dneve.

Dostop do Kolpe vodi po lepo urejeni poti skozi gozd, kar je še kako zaželjeno v vrocih poletnih dneh. Kolpa je od doma oddaljena približno 5 minut hoda. V poletnih mesecih doseže reka tudi 25° C in je vec kot prijetna za razne vodne dejavnosti.

Lepote reke Kolpe lahko odkrivate tudi v kanuju sami, v dvoje ali kot organizirana skupina. Vodne dogodivšcine so resnicno nepozabne.

Reka Kolpa je znana tudi po svojem ribjem pogastvu, tako da se lahko tudi sami preizkusite v ribolovu. Karte je mogoce dobiti v gostišcu v Adlešicih.

Ste se že kdaj vprašali, kako izgleda prava taborniška orientacija. Ce ne, potem vam bo orientiring proga po Beli Krajini pomagala odkriti vaše najbolj skrite orientacijske sposobnosti.

Ce ste bolj kopenski tip rekreativca in vas navdušuje odkrivanje lepot s pomocjo kolesa, potem je Dom tabornikov v Marindolu zagotovo pravo izhodišce za kolesarske ture po Beli Krajini.

V kolikor ste strasten ljubitelj teka, potem se lahko zapodite po nemirni pokrajini Bele Krajine, ki je primerna tako za rekreativne tekace kot tudi za vrhunske športnike.

V vrtaci doma se nahaja igrišce, ki je primerno tudi za odbojko. Igrišce je travnato, tako da je primerno tudi za druge oblike rekreacije.

V vrtaci doma se nahaja igrišce, ki je primerno tudi za mali nogomet. Igrišce je travnato, tako da je primerno tudi za druge oblike rekreacije.

V sklopu ponudbe doma, se lahko preizkusite v lokostrelstvu ali pa v metanju pikada. Možna je tudi organizacija tekmovanj.

Zadnja pridobitev je umetna plezalna stena. Smeri so primerne tako za začetnike in za izkušenejše plezalce.