Taborniki ...

Več o tabornikih in Zvezi tabornikov občine Kranj

...na vodovem sestanku Vodov sestanek ali vodovo srečanje je redno tedensko srečanje voda s svojim vodnikom. Tu taborniki pridobivamo in utrjujemo taborniško znanje, se igramo in pojemo, pri vsem tem pa nam pomaga vodnik, ki je predvsem naš prijatelj.
...na izletu Taborniško življenje je močno povezano z naravo, zato pogosto hodimo na izlete, kjer se zabavamo, sprostimo in zbližamo z naravo daleč stran od mestnega vrveža in vsakdanjih skrbi.
...ko se zabava s prijatelji V taborniškem življenju je zabave vedno dovolj, Taborništvo je način življenja, ki ga mladi spoznavamo skozi družabna srečanja in različne preizkušnje. Tako se spletajo prijateljstva, ki trajajo vse življenje.
...na bivakiranju Bivakiranje je oblika prenočevanja na prostem. V naravi si uredimo ležišče, si skuhamo obrok in preživimo noč v naravi. Izkušnje, ki jih pridobimo na ta način, nam bodo lahko v življenju koristile.
...na taborniškem tekmovanju Taborniki prirejamo tudi čisto prava tekmovanja. Ta so pregled taborniškega znanja. Vodi se med seboj preizkušamo v postavljanju šotora, signalizaciji, lokostrelstvu in spretnostnem tekmovanju, na orientacijskem pohodu pa poleg iskanja kontrolnih točk opravimo še več drugih nalog.
...na taborjenju Najlepši del taborniškega leta je taborjenje. Preživeti nekaj nepozabnih dni v neokrnjeni naravi, v svojem šotoru, je posebno doživetje. Z življenjem v naravi se bomo naučili naravo spoštovati in jo varovati pred tistimi, ki jo neusmiljeno uničujejo.
...ko zakuri ogenj Taborniška posebnost je kurjenje ognja. Taborniki se naučimo varno prižgati ogenj v vsakršnem vremenu. Ogenj nam je simbol življenja, gibanja, ljubezni, pomeni nam varnost in toplino. Trenutki s prijatelji ob tabornem ognju so posebno doživetje.
...na Jamboreeju Jamboree je srečanje skavtov z vsega sveta. Na štiri leta vsakič na drugi celini se skavti zberemo, spoznavamo druge kulture in običaje. Odkrivamo svet širše od učilnice, učimo se iz izkušenj drugih in prenašamo znanje na druge. Predvsem pa je jamboree zabava ob zanimivih dejavnostih.
...ko dviguje zastavo na taborjenju Za tabornika, ki v zboru dviga zastavo, je to velika čast in pohvala. Ponavadi si to zaslužimo z nesebično in prostovoljno pomočjo ali pozornostjo do drugih. Pri tem smo oblečeni v taborniški kroj in pojemo taborniško himno.
SI SPOZNAL, DA JE TABORNIŠKO ŽIVLJENJE ZANIMIVO ?
ŽELIŠ NOSITI RUTKO TUDI TI ?
PRIDRUŽI SE NAM !